Kako otpušiti lavabo i rešiti problem bez majstora

kupatilo
Image by Martin Slavoljubovski from Pixabay
Oglas

Da ne bi kasnije imali mnogo muke oko kupatila ili kuhinje, preduzmite sve mere i budite što nežniji prema svojim odvodima. Šta to znači?

Vodite računa da dlake u kupatilu ili ostaci hrane ne završe u odvodu. Jednom u dve nedelje naspite u otvor sredstvo koje koristite za čišćenje wc šolje, a onda pustite da neko vreme teče vrela voda, ovo će dobro otpušiti cevi i one će baš kao i sudopera i radne površine koje redovno čistite, takođe biti čista.

Dakle, važno je da povedete računa o ovome kako ne bi došlo do problema. Čim se okupate, uklonite kosu, sve ostatke iz slivnika lagano pokupite maramicom i bacite.

Pored wc šolje neka vam stoji korpa za otpatke koja ima poklopac, ovde bacajte papir, a ne u šolju. Negde su cevi uže i lako može doći do začepljenja.

Ukoliko je kvar već tu, sve što treba da uradite je da skinete crevo koje se proteže ispod lavaboa ili sudopere, izvadite iz njega sve ostatke, po mogućstvu uz pomoć velike igle za pletenje, ako je imate u kući, a zatim unutrašnjost sperite pod mlazom tople vode uz dodatak sredstva za čišćenje odvoda.

Previous articleRekonstruisana saobraćajnica ka spomeniku Slankamenačkoj bici
Next articleOpštinski štab za vandredne situacije proglasio vanredno stanje, otkazane manifestacije!