Kako izabrati kupaći kostim prema tipu građe

Pixabay
Oglas

Nije lako izabrati odgovarajući kupaći kostim jer, ono što nam se sviđa nam često ne stoji lepo. Stilistkinja Hejli Forester može da vam pomogne u izboru kupaćih kostima prema obliku vaše građe, a evo njenih saveta.

Muškobanjasta građa

Devojke koje imaju ovaj tip građe, a koji podrazumeva da imate male grudi i malo zadnjicu, kukovi nisu istaknuti već celo telo ima ravnu liniju, trebalo bi da biraju kupaće kostime sa naborima.

Faltice i dezeni će vizuelno istaći obline, a najbolje je da birate modele koji imaju nabore na zadnjici i na grudima. Gaćice koje imaju visoki izrez sa strane će stvoriti oblik struka.

Osim toga, gornji deo kupaćeg kostima koji je sečen poput majica koje otkrivaju ramena, stvoriće iluziju većih grudi.

Izbegavajte jednobojne kupaće kostime, gornje delove koji nisu punjeni i jednostavne bikinije.

Građa u obliku jabuke

Ako je ovo vaš oblik tela, tražite duboke gaćice. Ukoliko imate stomačić, gledajte da donji deo prati vaš oblik tela, da vas nigde ne pritiska, a odlično će vam stajati onaj koji ima širi pojas na vrhu.

Takođe, gaćice koje su malo više sečene će učiniti da vam noge izgledaju duže.

Izbegavajte malene jednobojne gaćice jer će one privući pažnju na donji deo vašeg tela. Takođe, izbegavajte tange i slične gaćice koje vam ne pokrivaju celu pozadinu, a što se gornjeg dela tiče, birajte one sa debljim bretalama jer pružaju bolju podršku grudima.

Kruškasta građa

Vama će odlično stajati takozvane „brazilke“ tj. gaćice koje ne pokrivaju celu zadnjicu i gornji deo koji ima neki dezen.

Stilistkinja savetuje da, ako vam je donji deo tela veći, balans postignete tako što ćete uz dezenirani gornji deo kupaćeg nositi jednobojne gaćice. Dezen privlači pažnju i time vizuelno izjednačavajući proporcije vašeg oblika tela.

Takođe, gaćice koje su plitko sečene će učiniti da vam kukovi deluju uže.

Izbegavajte duboke gaćice upadljivih boja i boje koje će učiniti da izgledate veće.

Figura peščanog sata

Potražite visoko sečene gaćice, najbolje one koje se vezuju sa strane i gledajte da trakice za vezivanje ne budu mnogo tanke.

Dame koje su građene u obliku peščanog sata imaju uzak struk, dok su grudi i kukovi otprilike jednakih proporcija.

Dobro će vam stajati klasičan bikini čiji je donji deo visoko sečen jer će tako noge izgledati duže. Gornji deo koji se vezuje oko vrata će skrenuti pažnju sa širokih ramena.

Izbegavajte gaćice koje vam ne prekrivaju celu zadnjicu i imaju tanke trakice za vezivanje. Potreban vam je kupaći koji „pokriva“ malo više tela jer ćete tako najbolje naglasiti svoju figuru.

Zrela figura

Za starije dame, stilistkinja preporučuje kupaće kostime koji dosta pokrivaju, a posebno duboke gaćice. Kako starimo, koža je sve opuštenija, a ako vas to brine i ne osećate se prijatno, dobar izbor za vas su i sasvim duboke gaćice koje sežu do iznad pupka.

Neki zabavan dezen će skrenuti pažnju, čvrst gornji deo koji će pružiti podršku vašim grudima učiniće da se osećate prijatno.

Izbegavajte malene kupaće kostime sa tankim trakicama i bretelama jer ne pružaju dovoljno podrške vašem telu.

Niska građa

Niske devojke trebalo bi da izaberu bikinije koji ne pokrivaju baš previše jer će u suprotnom izgledati još niže. Na primer, visoko sečene gaćice će učiniti da noge izgledaju duže, a i jednostavan gornji deo kupaćeg bez bretela će izdužiti taj deo tela.

U suštini, loše će vam stajati kupaći koji prekrivaju previše kože samo zato što će vas „skratiti“.

(Mondo.rs)

android aplikacija
Previous articleUništavao lavandu na javnoj površini, Gradsko zelenilo poručuje građanima da PRIJAVE ovakve slučajeve
Next articleKoru krastavca ne bi trebalo skidati