Kako da prepoznate LAŽLJIVCA na delu?

Ilustracija/Depositphotos

Kako biste lakše prepoznali laž, obratite pažnju na rečenice koje se izgovaraju! Kod lažljivaca ćete često primetiti ove fraze:

To je otprilike sve

Reč „otprilike“ jasno daje do znanja da vam osoba nije rekla sve, nego otprilike sve. Lažljivci se često skrivaju iza ove fraze jer tako pokušavaju da kamufliraju zašto nisu baš sve rekli, a ako znate da prepoznate laž, znaćete i pametnije da se suprotstavite lažljivcu.

Nema dokaza za to

Umesto da se fokusira na ono šta jeste ili nije istina, lažljivac voli da se sakrije iza stvari koje nisu dokazive. Time vam jasno daje do znanja da mu je istina manje važna, a da su mu važnije stvari koje se mogu dokazati.

Zašto bih to uradio?

Svaka žena koja je uhvatila muškarca u laži je bar jednom čula ovo začuđeno pitanje. Odgovaranje na pitanje postavljanjem novog pitanja je najčešći znak da osoba laže.

Zašto me optužuješ?

Umesto da odgovori na pitanje koje mu je postavljeno, lažljivac će postavljanjem ovog pitanja hteti da prebaci krivicu i da natera osobu koja je optužuje da se izvini. Tako lažljivac pomera fokus sa sebe i stavlja ga na drugu osobu.
Ne sećam se da sam to uradio

Lažljivi ljudi često pokušavaju da ovom izjavom umanje osećaj krivice i odgovornost. Nažalost, da bi se sećala da nešto nije uradila, osoba se mora sećati onoga što jeste uradila, a ako se samo brani izjavom da se ne seća, jasno je da laže.

AUTOR: Index