Kada igra postane biznis – izrada zidnih satova

U današnje vreme, mladi se često pitaju može li se živeti od ideja. Naročito u državi kao što je naša. Ako su ideje povezane ljubavlju i igrom onda primer ovih mladih ljudi iz Sombora potvrđuje da dobre ideje imaju kupca. I da može da se pokrene biznis i ideje koju volite.

Katarina i Veljko Šimunović odlučili su da napuste svoje stalne poslove. Došli su na ideju da se oprobaju u izradi zidnih satova.  Veljko je spontano došao na tu ideju kada je svom sinu u igri od lego kockica napravio zidni sat.

Mehanizam satova je klizni kvarcni i nečujan. Sami se trude da naprave moderan sat i dizajn koji je interesantan. Danas u izradi satova koriste foreks penu, kaširani karton, kao pvc nalepnice digitalne štampe.

„Tražili smo taj neki moderan look, minimalan. Skinuli smo trial verziju programa koja je trajala par nedelja i polako smo učili. Kako nam je sam program javljao ostalo vam je još 5 dana, još 4 dana, još 3 dana, mi smo polako privodili kraju taj prvi sat“, kako navodi mladi Veljko Šimunović.

Katarina kaže da su se oni tu igrali i maštali, pravili su svoj prvi sat kako bi to bio njihov podsetnik za vreme da ga ne troše uzalud.

Ono što je osnovna funkcija satova je da nam pokažu tačno vreme. Pored toga tu su, da bi nas podsetili da vreme prolazi i da bi trebalo da ga iskoristimo na najbolji mogući način.

„I onda, kada pravite nešto što proizilazi iz igre i mašte, onda prosto taj problem dobija neku drugu definiciju. Više postaje neki izazov nego problem. Igrate se, pa šta ćemo sada napraviti, pa kako ćemo to… Prosto uživate u čitavom procesu“, dodala je Katarina Šimunović.

Još davnih dana je postao neophodan, a danas predstavlja i važan dekorativni detalj u našim domovima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here