Jutjubu smeta pesma Beogradskog sindikata o Kosovu? (Video)

SHARE
Beogradski sindikad
Beogradski sindikad - "Dogodine u Prizrenu"/Foto: printscreen Youtube

Pesma „Dogodine u Prizrenu“, koju izvodi grupa Beogradski sindikat i etno-grupa „Trag“, mogla bi biti uklonjena sa kanala Jutjub, iako je za samo jedan dan prikazivanja imala preko 150.000 pregleda.

Pesma je posvećena svim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji, sa porukom da se nikada ne zaborave i u nadi da će bog dati da se one ne ponove.

Ova pesma je narodu posle mnogo vremena vratila dugo gaženi nacionalni ponos

U spotu su prikazani dokumentarni snimci o stradanju srpskog naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji.

„Upravo smo dobili poruku od Jutjuba da je spot za pesmu ‘Dogodine u Prizrenu’ uznemirujućeg sadržaja, zbog čega Jutjub razmatra da ga ukloni. Kao posledica toga, momentalno smo uklonjeni sa trendinga, gde smo od sinoć bili na poziciji broj 1“, napisao je Dimović i dodao:

„Jutjub“ nam nije skinuo pesmu, ali jeste ograničio gledanje spota – objašnjava Feđa. – Pod oznakom da je sadržaj neprikladan za one ispod 18 godina, onaj ko želi da vidi „Dogodine u Prizrenu“ mora prethodno da potvrdi mejlom da je punoletan. Ne znam kome smeta naš spot, možda je neko ljubomoran, a možda su nam na „Jutjub“ kanal upali albanski hakeri. Dosad su nam albanski hakeri tri puta upadali na sajt. – prenose Novosti

Pesma je o stradanju srpskog naroda na Kosmetu, a u spotu su prikazane scene bombardovanja 1999. godine, kao i scene toga kako Albanci ruše crkve, navodi portal „Vidovdan“.