Juče 119 obolelih u Novom Sadu – broj nije dramatičan, ali je upozoravajuć

Novi Sad,
Novi Sad, Image by Erich Westendarp from Pixabay

Broj novih slučajeva raste i u Novom Sadu. Prema poslednjem preseku Kovidom 19 zaraženo je 119 osoba. Gostujući u emisiji RTV-a „Grad i mi“ gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da su cifre zabrinjavajuće i još jednom pozvao sugrađane da poštuju propisane mere zaštite kako se ne bi broj zaraženih približio cifri iz jula meseca kada je bilo 135 obolelih od korona virusa.

„Imamo snažnu progresiju inficiranih, kao i u celoj Srbiji, veliki gradovi će uvek prednjačiti. Novi Sad kao veliki grad, normalno da je jedan od žarišta. Veliki je broj studenata, đaka. Juče smo u gradu imali 119 novoinficiranih, težak dan, rekordan je bio 23. jul kada smo imali 135 zaraženih. Za danas još nemamo podatke, preko 70 novoobolelih do sada“, rekao je Vučević.

„Većina stanovništva kao da nije svesna u kakvoj se situaciji nalazimo. Brojevi će pokazati da li smo nešto naučili iz prošlosti. Oni koji ismevaju koronu i mere će biti prvi koji će kod kolapsa zdravstvenog sistema to da fotografišu i da likuju. Oni, koji ovih dana idu na žurke i provode se. Potpuno će da zanemare činjenicu da su direktno uticali na tu okolnost“, dodao je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada kaže da se zato i apeluje i teži ka preventivnom delovanju, a ne da bi neko trenirao strogoću, da se sve radi da bi se izbegao kolaps zdravstvenog sistema.