JKP „Subotička toplana“ obezbedila energente – spremni za grejnu sezonu

SHARE
Subotička toplana
Foto: gradsubotica.co.rs
Kako bi početak grejne sezone prošao nesmetano i u najboljem redu, „Subotička toplana“ je obavila potrebne remonte i obezbedila dovoljno energenata. Kada će radijatori postati topli zavisiće od vremenskih uslova a cene bi trebalo da ostanu kao i prethodne godine.

Dervo Ahmetović, direktor JKP „Subotička toplana“ je kazao da je trenutno najznačajnije to što su izvršene remontno-investicione aktivnosti. Dodaje i to da što se tiče cena – mirovaće, makar za sada.

Ove godine smo izvršili sanaciju betonskog dimnjaka koji je star nekoliko decenija. Promenom energenta, odnosno prelaskom sa mazuta na gas, smo prilagodili dimnjak metalnim ulošcima tako da očekujemo da će i daljinsko grejanje bolje funkcionisati”, objašnjava Dervo Ahmetović, kako prenosi RTV.

Na daljinski sistem grejanja do skoro je bilo priključeno oko 10.500 korisnika. U poslednje vreme, kako u preduzeću tvrde, dobili su nove korisnike i sada skoro 13.000 Subotičana se greje posredstvom JKP „Subotička toplana“.

Ove godine ostvaren je rekordan broj prikljačaka, više nego bilo koje prethodne godine.U Subotici je čak 13.000 kvadratnih metara grejne površine priključeno na daljinsko grejanje, naglašavaju u preduzeću.