Jedan od najvećih svetskih festivala EXIT Tribe od 4. do 7. jula

EXIT

Od skromnog događaja, EXIT festival je tokom godina izrastao u pravu muzičku atrakciju na kojoj nastupaju vodeća svetska imena.

Foto: Promo/ticketarena.co.uk

Zvezdano nebo nad Petrovaradinskom tvrđavom blješti noćima, a različiti muzički zvuci razležu se iz brojnih delova tvrđave u Novom Sadu. Exit festival je u punom jeku, a svaka festivalska noć postaje doživljaj sam za sebe dok se na brojnim binama, od sumraka do svitanja, smenjuju najveća svetska muzička imena.

Od skromnog festivala na kojem je sviralo nekoliko bendova, godinama je broj učesnika na Exit-u rastao tako da je pre nekoliko godina na njemu učestvovalo više od 600 izvođača. Prethodnih godina publici u Novom Sadu su se predstavili: Roni Sajz, Bob Sinkler, Banko de Gaja, Košin, Menčajld, Masive atak, Soulflaj, Igi end studžiz, Garbidž, Kardigans, Dejvid Geta, Bisti bojs, Misi Eliot, Seks pistols, Prodidži, Mednes, Lili Alen, Plasibo …

Foto: Promo

Za ovogodišnji nastup uveliko je najavljena legendarna rok grupa The Cure, kojima će se pridružiti i najupečatljiji rokenrol bend današnjice Greta Van Fleet! Strani mediji zovu ih „spasiocima rokenrola“ i „prvim velikim bendom generacije Z“, dok čuveni magazin Rolling Stone piše da su „uspeli nemoguće i učinili da rokenrol ponovo bude kul novim generacijama„!

Foto: Promo

Nezaustavljivi kvartet iz okoline Detroita podigao je pravu buru na svetskoj sceni oživljavanjem istinskog rokenrol zvuka i energijom za koju Elton John kaže da nije viđena u ovom celom veku, dok je čak i Robert Plant potvrdio da se radi o naslednicima velikih Led Zeppelina!

Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice Exitfest.org i putem prodajne mreže GigsTix.com