Javne pokazne vežbe vatrogasaca na Gradskom trgu u Rumi

Foto: MUP Srbije
Oglas

Povodom obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i slave vatrogasaca-spasilaca Srbije, Odeljenje za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici izvodi javne pokazne vežbe i organizuje taktičko-tehničke zborove širom Srema.

Tim povodom na Gradskom trgu u Rumi predstavljena je i nova oprema namenjena Vatrogasnoj stanici Ruma, za koju je iz opštinskog budžeta izdvojeno 500.000 dinara.

Mališani PU „Poletarac“Ruma, imali su priliku da se na Gradskom trgu upoznaju sa vatrogascima, opremom koju oni koriste, ali i da prisustvuju edukativnom predavanju na kojem su vatrogasci govorili o opasnostima od požara.

Na jednoj od poslednjih sednica Veća Opština Ruma izdvojila je sredstva za kupovinu nove opreme koju su rumskom vatrogascima simbolično predali predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić.

Javne pokazne vežbe i taktičko-tehnički zborovi realizuju se do 24. septembra 2022. godine. Cilj ovih promotivnih aktivnosti je demonstracija spremnosti i obučenosti vatrogasaca.

Izvor: RTV (Milena Božić)  
 

android aplikacija
Previous articleFestival srpkog džeza u Novom Sadu
Next articleNEUSPEŠNA KIJEVSKA OFANZIVA U HERSONSKOJ OBLASTI: Ubijeno više od 120 ukrajinskih vojnika