JAPANCI UMESTO U MUZEJ VODE DECU U SRBIJU?

Japan je poznat kao veoma razvijena zemlja, pogotovo u tehnološkom smislu. Često se može čuti da ono što je kod njih aktuelno kod nas dođe tek za 20-30 godina. Izgleda da su sličnu misao imali i u turističkim organizacijama u Japanu.

Ove godine je izuzetno popularna ponuda za đačke ekskurzije koja uključuje upravo našu zemlju. O čemu se zapravo radi?

Umesto „povratka u prošlost“ pri poseti muzejima, Japanci svoju decu vode upravo u našu zemlju. Na prvi pogled zvuči pomalo zbunjujuće, ali kad se sagledaju argumenti jasno je zbog čega je tako.

Kako i piše u brušuri jedne japanske turističke organizacije u Srbiji deca mogu da vide kako je funkcionisala industrija u njihovoj zemlji. I to sve u periodu od pre 25-50 godina, u zavisnosti od grane industrije.

Poseban deo odnosi se na sistem prevoza kod nas. Vozovi i pruge koji se i dalje mogu pronaći u Srbiji su pre više od pola veka potpuno nestali sa mape u Japanu. Pojedini profesori su zatražili i dodatna dopuštenja da ispitaju brzine vozova koje su ih ostavile i u čudu.

Prve ekskurzije će biti organizovane već krajem marta a očekuje se prava navala mladih đaka iz Japana.

p.s. Svi likovi, mesta i događaji su izmišljeni. Svaka sličnost sa istinitim likovima i događajima je slučajna. Ovaj članak služi samo jednoj svrsi a to je zabava kroz satirični pogled na današnjicu.
Izvor: FB LaGalačke vesti