Izrael oborio ruski vojni avion iznad Mediterana

Izrael oborio ruski avion
Foto: youtube.com
Oglas
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu će, kako se očekuje, razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom posle obaranja ruskog aviona nad Sirijom.

To je javila agencija Rojters, pozivajući se na neimenovane izraelske diplomatske izvore.

Neimenovani zvaničnik je rekao da će taj razgovor „uskoro“ biti realizovan, ne navodeći detalje.

Agencija Tas s je prethodno javila, pozivajući se na neimenovane izraelske izvore, da je Izrael u stalnom kontaktu sa ruskim političarima i vojnim zvaničnicima „na svim nivoima“.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je na razgovor izraelskog ambasadora u Rusiji Gerija Korena zbog incidenta sa ruskim avionom Il-20 koji je oboren u Siriji.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je izviđački avion Iljušin „Il-20“ oboren sirijskom zemlja-vazduh raketom iznad Sredozemnog mora, javio je AP.

Agencija je dodala da spasioci traže olupinu, ali da ne očekuju da pronađu preživele.

Rusko ministarstvo je navelo da je avion slučajno pogodila jedna od raketa, namenjena izraelskim borbenim avionima „F-16“ koji su vršili dejstva nad metama u pokrajini Latakija u Siriji.

U saopštenju se navodi da su izraelski avioni „gurnuli“ ruski avion na putanju rakete i da Rusija optužuje Izrael za „namernu provokaciju“.

Zadržavamo pravo da odgovorimo „milo za drago“, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane, general major Igor Konašenkov, preneo je Tas s.

Izvor: Tanjug

android aplikacija
Previous articleKraljevci: Besplatni preventivni pregledi
Next articleBravo za Mandić i Bogdanović – zlato osvojeno u Poljskoj