„IZOLACIJA 24h od petka do ponedeljka SASVIM IZVESNA”

Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne misli da smo ni daleko ni blizu odluke o zabrani kretanja 24 sata i da se to procenjuje na dnevnom nivou i na osnovu preporuke lekara i struke.

Povodom izjave epidemiologa Predraga Kona da bi apsolutna zabrana imala smisla najviše u Beogradu, Vučić je gostujući na RTS istakao da “ne bi isključio takvu odluku”.

“Tu odluku ćemo doneti brzo i efikasno, ako bude trebalo. I ta odluka ne mora da bude saopštena 48 sati ranije, jer mislim da to neće biti toliki problem i da neće trajati ne znam koliko dugo”, naglasio je predsednik.

Prema njegovim rečima, produžavanje policijskog časa tokom proteklog vikenda je imalo rezultate, ali da je “kriv što nije uvedena zabrana kretanja od petka do ponedeljka ujutru”.

“Sasvim izvesno ćemo doneti ovu meru i sasvim izvesno za Beograd i Niš, za ostale gradove ćemo videti”, najavio je Vučić.

On je dodao da je svake noći uznemiren kada vidi koliko ljudi umre i koliko se povećava broj zaraženih i podsetio je da se sve mere donose kako bi se sačuvali životi.

(RTS)