Izgradio 4 km puta kroz planinu da bi njegova ćerka iz sela mogla da stigne do škole

Foto izvor: Novosti.rs

Još jedan primer koji govori da su roditelji spremni na svaku žrtvu ako će ona da donese dobro njihovoj deci.

Ova priča dolazi iz Turske, gde se, kako se navodi na portalima otac potrudio da napravi 4km kroz planinu puta samo da bi njegova ćerka mogla normalno da ide do škole i nazad.

Kada je malena Gamze Korkut prošle godine trebalo da krene u vrtić, iz njenog sela do vrtića nije bilo puta pa tako ni autobusa kojim bi se do njega vozila, prenosi Klix.ba. Planinsko selo u kom se nalazi devojčicina kuća na jugozapadu provincije Mugla bilo je zanemareno, a opštinska i pokrajinska uprava odbile su zahteve porodice da izgrade novi put. Poručili su da u vezi sa tim ne mogu da urade ništa, jer je to zemljani, šumski put.

Kada je njen otac video da će nepostojanje puta da utiče na obrazovanje njegove ćerke, ćerku je traktorom počeo da vozi do najbližeg glavnog puta kojim je vozio autobus. Tako je išlo neko vreme dok otac nije odlučio da preuzme stvar u svoje ruke!

Primio se posla i sam očistio, iskopao i poravnao put. Sve svojim rukama, piše „Dejli sabah“.

Potom je unajmio bager i četiri kamiona. Opština mu je pozajmila još jedan kamion, a regionalna direkcija za šumarstvo valjak. I to je bilo sve.

Nakon šest dugih i napornih dana, otac je završio put dug četiri kilometra, prekriven šljunkom. Malena Gamze sada je imala ugodniji put do škole, a autobus je mogao da dođe do praga njene kuće i da je vozi do škole i nazad.