Izgleda da ZRENJANINCI vole da voze BEZ VOZAČKE DOZVOLE: 500 vozača uhvaćeno za kratak period!

Ilustracija
Oglas

Na području koje pokriva Policijska uprava u Zrenjaninu, iz saobraćaja je u proteklih godinu i po dana isključeno preko 500 vozača zbog neposedovanja vozačke dozvole.

Ovo je jedan od 11 prekršaja za koje su kazne znatno pooštrene izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti u saobraćaju na putevima, koji se primenjuje od aprila prošle godine.

Vozačka dozvola kojoj je istekao rok važenja, produžava se podnošenjem zahteva na šalteru Policijske uprave, a od 1. jula, možete se izjasniti da vam se ovaj dokument dostavi na kućnu adresu.

APEL MUPA

MUP, Agencija za bezbednost u saobraćaju i Auto-moto savez konstantno apeluju na vozače da voze oprezno i odgovorno, na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Zrenjaninu, bilans nastradalih u saobraćaju tokom jula meseca bio je više nego zabrinjavajući.

Prema Zakonu o bezbednosti u saobraćaju, od prošle godine, teškim saobraćajnim prekrašajem koje podrazumeva i najveću novčanu kaznu, smatra se vožnja bez položene ijedne kategorije, odnosno vožnja bez vozačke dozvole.

Kažnjeno preko 500 ljudi…

Prema podacima Policijske uprave u Zrenjaninu, od početka 2018. do kraja juna tekuće godine, iz saobraćaja je isključeno 506 vozača koji nisu imali vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju motornih vozila i 45 vozača koji su upravljali vozilom bez odgovarajuće kategorije.

android aplikacija
Previous articleUPOZORENJE: Voda na tri česme u Sremskoj Mitrovici nije za piće!
Next articlePROLETER bez trenera nakon poraza protiv Partizana