Izdavanje državne zemlje u somborskom ataru

Pixabay

Grad Sombor raspisao je oglas za davanje u zakup i na korišćenje 3.5 hiljade hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Kako je navedeno u javnom pozivu, sve navedene parcele, izdavaće se na period od 15 godina.. Početne cene zakupa po parcelama kretaće se od oko 700 dinara za zakup 0,01 hektara u Kljajićevu, do maksimalnih 19.787 dinara po hektru za pojedine površine u svim katastarskih opštinama.

Najveć „komad zemlje”, od 132 hektara, izdaje se u Kolutu, a za njim odmah i 125 hektara u Gakovu i 118 hektara u Doroslovu.

– Obilazak parcela koje su obuhvaćene javnim nadmetanjem biće organizovan 14. aprila. Dan kasnije biće zaključeno prijavljivanje – navodi se u pozivu.

– Pravo učešća u javnom nadmetanju imaju pravna i fizička lica koja najmanje tri godine imaju aktivan status u Registru poljoprivrednih gazdinstava.

Postupak javnog nadmetanja biće sproveden elektronskim putem, preko veb-aplikacije Uprave za poljoprivredno zemljište. Javno otvaranje ponuda, za sve ponuđene parcele, zakazano je za 23. april u osam časova.