Izbegnite pet čestih grešaka u odevanju tokom jeseni i zime

Pixabay
Oglas

Moda je igra, a svi mi imamo neki svoj stil koji nikom ne bi trebalo da smeta, bilo da smo ljubitelji ravne obuće ili potpetica, odeće koja prati liniju tela i „oversize“ komada, pantalona i haljina.

Pet grešaka koje su česte u hladnijem periodu godine, a koje bi bilo dobro zaobići donosimo u nastavku teksta.

Greška broj 1: Negiranje postojanja čarapa/hulahopki

Dajte ovom komadu odeće status koji zaslužuje, piše portal Zadovoljna.hr. U mnogim situacijama upravo će vas one spasti od bespotrebnog smrzavanja. Obucite hulahopke i uživajte na niskim temperaturama.

Greška broj 2: Neulaganje u kaput/jaknu

Ako spadate u grušu onih koji misle da mogu prebroditi zimu bez dobrog kaputa ili jakne, još jednom dobro razmislite. Sigurno će se pojaviti barem nekoliko situacija u kojima ćete žaliti jer nemate toplu zaštitu. Zato uložite u dobar kaput ili jaknu. Kupite komad koji je klasičan i koji ćete nositi godinama. Na taj način ulaganje će vam se i te kako isplatiti.

Greška broj 3: Zanemarivanje ruku

Jedan od najgorih osećaja na hladnoći je onaj kad nam od hladnoće pocrvene i utrnu pristi na rukama. Da se to ne bi događalo zaštitite ih. Nemojte računati da ćete ruke samo staviti u džep i rešiti sve probleme. Kupite lepe i tople rukavice koje će pomoći da se trnci ne događaju.

Greška broj 4: Preskakanje kapa i šalova

Glava i uši neka vam uvek budu na toplom. Nemojte bežati od kapa jer će vam pokvariti frizuru ili šalova jer vam se ne sviđaju. Uostalom, ponuda ovih modnih dodataka toliko je široka da sigurno možete naći komade koji će vas, najvažnije, grejati i čuvati od smrzavanja, a onda i prehlade, a istovremeno izgledati sjajno.

Greška broj 5: Odabir pogrešne obuće

Osim ako ste srećnica koja ceo dan provodi tako da se automobilom vozi do garaže i ne izlazi van, neku obuću kada stigne hladnije vreme bolje je preskakati. Ako ne možete bez visoke pete, štikle zamenite jednako elegantnim, ali puno toplijim gležnjačama na potpeticu.

Ako je toplo vašim nogama, logično, biće toplije vašem celom telu. Zato pametno birajte obuću.

Previous articleUskoro izlazi jedinstvena knjiga „Ukusi Vranja“
Next articleSremska Mitrovica: Ponovo povećan broj kovid pozitivnih na bolničkom lečenju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here