Izabran konsultant za sanaciju Palićkog jezera!

SHARE
sanacija Palićkog jezera
Foto: serbia.com
Subotica – „Posch and Partners“ je izabran za konsultanta na projektu sanacije Palićkog jezera. To je bio jedan od preduslova za realizaciju projekta vrednog 6,5 miliona evra koje je obezbedila Vlada Nemačke.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom „KfW“ tokom prošle nedelje zaključilo je ugovor sa stručnim konsultantom uz čiji nadzor i uputstva, nakon izveštaja koji će podneti u roku od najmanje dva meseca, može da se pristupiti raspisivanju tendera za nabavku radova na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Palić. Kao i crpne stanice i spojnog potisnog voda.

Informacija je saopštena na zvaničnom gradskom sajtu Subotice nakon sastanka učesnika projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i jezera Ludaš„. On je održan bez pristustva medija.

Pored gore navedenog otpočeće se i sa pripremnim aktivnostima za izgradnju zaštitnog pojasa oko jezera Palić i jezera Ludaš. Takođe, otpočeće se i sa aktivnostima vezanim za biomanipulaciju.

Cilj projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i jezera Ludaš“, za koji je obezbeđena bespovratna donacija Vlade Republike Nemačke, jeste poboljšanje kvaliteta vode Palićkog i Ludaškog jezera.

U izveštaju koji je objavljen na zvaničnom sajtu grada navodi se da je Grad Subotica ispunio sve preduslove koji su neophodni za početak implementacije projekata. U novembru prošle godine je zaključen sporazum o finansiranju između nemačke „KfW“ banke, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Grada Subotice, JP „Palić Ludaš“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Sporazum o finansiranju potpisan je na iznos donacije od 6,5 miliona evra“, navodi se u izveštaju objavljenom na zvaničnom gradskom sajtu.

Izvor: RTV