IVANA JE PRVA ŽENA NA KLUPI RIJEKE

Youtube printskrin HNK Rijeka

Na fudbal se najčešće gleda kao isključivo muški sport, ali ženski fudbal je u ekspanziji širom sveta, gleda ga sve više publike, ulaže se sve više novca…

Stoga, nije iznenađenje što je sve više žena odlučilo da se posveti trenerskom poslu. Jedna od njih je i Ivana Marković koja je trenutno u fokusu hrvatske javnosti pošto je sela na klupu muškog kluba – Rijeke.

„Ivana Marković svakako će pre ili kasnije postati zapaženo ime u hrvatskom fudbalu i to kao jedna od prvih afirmiranih žena – trenera ozbiljnog fudbalskog kluba kao što je to Rijeka“, navodi se na zvaničnom sajtu ovog hrvatskog kluba uz poruku da su oni presrećni što i na ovaj način podržavaju dame, pruživši joj šansu da bude trener pionira.

Ivanina priča je vrlo zanimljiva, ona je bivša profesionalna plesačica, a u klubu je počela da radi po završetku karijere. Poreklom je Italijanka i od 2017. godine je na „Kantridi“ jer im je pokazala kako može da uklopi plesni sadržaj u trening.

„Mislim da su ples i fudbal vrlo slični. Fudbaleri su skup pojedinaca koji plešu na terenu“, rekla je Ivana Marković u razgovoru za zvanični sajt.