ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Žene bi se odrekle seksa zbog OVOGA

Pixabay
Oglas
Jedan strani časopis pokrenuo je istraživanje o ženama zbog kog su se mnogi začudili.

Istraživanje je pokazalo da bi 68 posto žena bilo spremno da se odrekne seksa na mesec dana i više, u zamenu za idealno telo.

Pritisak da smršaju pre leta oseća čak 82 posto žena.

Oko 50 posto žena mrzi svoj stomak, dok je njih 29 posto najviše nesigurno zbog svojih butina. Većina žena vežba tokom prolećnih meseci kako bi imale više samopouzdanja na plaži, a 47 posto njih priznaje da najviše rade trbušnjake i druge vežbe za struk.

Zbog sve veće popularnosti društvenih mreža, nošenje bikinija može izazvati nelagodu, a žene koje osećaju pritisak da smršaju, velikim delom za to krive društvene mreže. Oko 90 posto žena nikad ne bi „lajkovalo“ fotografiju sebe u bikiniju na kojoj su označene, a čak 44 posto žena zamolilo bi prijatelje da izbrišu njihovu oznaku ili fotografiju s društvenih mreža.

Oko 60 posto žena redovno odlazi na dijetu pre letnje sezone, od kojih 53 posto smanjuje unos kalorija, 22 posto ih se odriče ugljenhidrata, a njih 15 posto odlučuje se za alternativna rešenja. Najveću teskobu predstavlja im skidanje poslednjih pet kilograma pre odlaska na plažu, što muči vrtoglavih 79 posto žena.
U današnjoj kulturi, koja slavi fizičku privlačnost, popularno je mišljenje da samo mišićava, tonirana i tela bez dlačica mogu dobro izgledati u bikiniju, što u mnogim ženama izaziva nesigurnosti i komplekse.

 

Izvor: Kurir

android aplikacija
Previous articleVeliki preokret u Subotici, iz 2 u 1 i goleadu
Next articleEr Srbija ponovo leti za Njujork