Istina o Afroamerikancu zbog kojeg GORI AMERIKA – Flojd je najobičniji KRIMINALAC koji je osuđivan PET PUTA?!?

Demonstrant drži fotografiju Džordža Flojda / RTS

Američka konzervativna aktivistkinja Kendis Ovens podigla je buru u javnosti svojom izjavom da je Džordž Flojd “užasno ljudsko biće”.

Afroamerikanka je uprkos tome učestvovala na okruglom stolu o rasnim odnosima u četvrtak koji je sazvao potpredsednik Majk Pens, piše Daily Mail. On je na Tviteru objasnio kako se sastao sa nekoliko crnih Amerikanaca kako bi diskutovali o tome kako pronaći izlaz iz nasilnih protesta koji su buknuli širom zemlje nakon Flojdovog ubistva.

Problem je što ljudi u Americi Flojda smatraju „mučenikom“ i „herojem“

Ovensova je u sredu na Fejsbuku rekla da ima problem sa ljudima koji Flojda smatraju mučenikom.

“Mi smo jedinstven narod po tome što se bijemo i vrištimo tražeći pomoć i pravdu za one u našoj zajednici koji imaju loše namere”, rekla je Kendis i dodala da ni belci ni Jevreji ni Hispanoamerikanci ne bi stali uz nekoga ko je bio pet puta u zatvoru.

“Flojd nije bio divna osoba. Čim se pojavio snimak njegove smrti pretražila sam internet. Kao prvo, Flojd je u vreme privođenja bio na fentanilu i metamfetaminu”, rekla je gledaocima u snimku uživo Ovens.

Takođe je spomenula da je 2007. Flojd navodno bio umešan u oružanu pljačku i da je, kako kaže, trudnici uperio pištolj u stomak. U nastavku objašnjava da je zbog toga shvatila da je on užasno ljudsko biće i da ne može da se pretvara da je bio dobra osoba.

Međutim, kaže da to nije nikakva odbrana za policajca Dereka Šovina, koji je kolenom pritiskao Flojdu vrat dok ovaj nije prestao da daje znake života.

“Ali zašto se pretvaramo da ovog kriminalca treba uzdizati kao uzornog građanina i mučenika crne Amerike?”, pita se Kendis.