Ispraćeni srpski mirovnjaci u Liban

SHARE
Foto MO Srbije

U kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu danas je priređen svečani ispraćaj srpskim mirovnjacima koji će se pridružiti multinacionalnoj operaciji UN u Libanu (UNIFIL).

adsteam seo i izrada web sajta

Ispraćaju 161 pripadnika Vojske Srbije (pešadijske čete Treće brigade Kopnene vojske) koji će biti angažovani na očuvanju mira u toj zemlji, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, a Vulin je srpskim mirovnjacima poručio da ne zaborave da nose plavu beretku sa znakom Ujedinjenih nacija, ali i da nikada ne zaborave da nose „srpsku zastavu i srpsku uniformu“.

„Vi čuvate našu zastavu i naše veliko i časno ime i oni koji su bili pre vas ostavili su vam poštovanje, naklonost, pažnju i ljubav ljudi sa kojima su radili. Ne smete da učinite ništa manje. Na vama je da sačuvate to čestito i lepo ime, da sačuvate poštovanje i ljubav koje su ostavili oni pre vas. Budite hrabri, vredni, disciplinovani, ali iznad svega vodite računa o svakome od vas. Da nam se vratite zdravi, uspravni, ponosni i bogatiji za jedno iskustvo“, poručio je ministar odbrane.

On je komandiru pešadijske čete Milanu Kuburiću i komandiru voda za zaštitu snaga kapetanu Željku Petroviću uručio zastave Srbije, a oni su u ime kolega obećali da će sve poverene zadatke u misiji obavljati časno i profesionalno, u skladu s mandatom i zadacima misije.

Major Kuburić izjavio je da su svi pripadnici u potpunosti spremni za izvršenje zadatka. Kako je istakao, obuka je realizovana u više faza i bila je kompleksna, a od velikog značaja bila su iskustva pripadnika koji su ranije bili u mirovnim misijama.

Foto MO Srbije
adsteam seo i izrada web sajta