ISPOVEST: „Prijatelj mi je tražio da mu krstim dete, odbio sam zbog liste suludih zahteva“

beba
Foto: pexels.com/natalie
Oglas

Anonimni muškarac na Reditu ispričao je nedavno kako ga je prijatelj nazvao sebičnim jer je, zbog suludih zahteva, odbio da bude kršteni kum njegovom detetu. U početku je, kaže, bio srećan što je ovaj baš njega izabrao, ali oduševljenje mu je splasnulo kad je dobio koverat s pravim ugovorom i dugim spiskom suludih zahteva, prenosi Mirror.

Ispričao je da su on i njegova supruga pre više od devet godina upoznali par i s njima se sprijateljili, pa ga nije iznenadilo što su za kumstvo svog još nerođenog deteta hteli baš njega. Bio je, kaže, oduševljen, ali onda je od prijatelja dobio obvezujući ugovor i listu zahteva – među kojima je stajalo i to da mora da se krsti i postane katolik, i da detetu da oko 18.000 funti na poklon.

Na Reditu je napisao i da su njegova supruga i supruga njegovog prijatelja obe s Filipina, te da on nema nikog iz svoje porodice pa nije imao nikog drugog da pita da detetu bude kum.

– Pristao sam, a sutradan mi je ostavio koverat s pravnim ugovorom koji je trebalo da potpišem – ispričao je, a od njega se tražilo i da prisustvuje svakom katoličkom događaju kojem dete prisustvuje, poput krštenja, ispovedi, krizme…

Morao bi, kaže, da razmisli o tome da postane katolik, detetu daruje najmanje 500 funti za svaki od tih događaja, svaki rođendan i Božić, a od njega se očekuje i da do 18. rođendana deteta za njegovo školovanje skupu oko 18.000 funti.

– Ostatak će, pisalo je, obezbediti roditelji. Ozbiljno?!? – piše on, ali kad je nazvao svog prijatelja i objasnio mu da ugovor ne može da potpiše jer je prezahtevan, ovaj se naljutio, rekao mu da je sebičan i blokirao njegov broj i mejl. Njegova supruga takođe.

– Nema veze, ja se ne ljutim, samo ne vidim kako sam ja sebičan, a on ne? – zaključio je.
android aplikacija
Previous articleIzmena trase linija broj 12 u Novom Sadu
Next articlePOMIRILI SE ŽARE I GOCI: Krajišnici ponovo zapevali zajedno – Ovo je bio razlog svađe