Ispovest Albanca pretučenog u Novom Sadu

SHARE
Ispovest pretučenog Albanca
Izvor slike: unsplash.com
Mladić albanske nacionalnosti G.B. (19), pretučen nedavno u Novom Sadu, ispričao je za RTV šta se desilo te kobne večeri kod Futoške pijace.

G.B. (19), živi godinama u Novom Sadu i radi u jednoj poznatoj novosadskoj pekari. Njegopv drug koji je pretučen u subotu uveče nalazi se na intezivnoj nezi. Mladić je došao u Novi Sad pre tri dana iz Prizrena da upozna grad, jer želeo da se uskoro preseli i počne tu da radi.

“To veče bili smo u jednom klubu u Laze Telečkog, nakon što smo izašli iz kluba krenuli smo peške ka Bulevaru, dogovorili smo se da ga ja, pošto on slabo zna srpski odvedem do taksija kod Futoške i taksisti kažem dokle da ga vozi. Kada smo stigli do semafora, videli smo da će se upaliti crveno, pa smo potrčali, a ja sam mu na albanskom rekao da požuri. Kada smo prešli put, naišao je momak i pitao nas “Kakav problem imate sa mnom?”, nakon čega nas je počeo udarati po glavi i telu.”, rekao je G.B za RTV.

Prema rečima mladića, policija im je pokazala snimak na kom se vidi da se pre ovog incidenta dogodila tuča koja se dešavala u blizini, pa ostaje mogućnost da su oni samo “kolateralna šteta” dve sukobljene grupe, te da je moguće da su ih napadači sa nekim pomešali.

Rekao je da je pokušavajući da pomogne drugaru koji je bio u nesvesti, dobio još nekoliko udaraca nogom u glavu. “Šutirao je moju glavu kao loptu, spasile su nas sirene policije, koju je pozvala radnica iz obližnje roštiljnice”, rekao je G.B.

Novosadska policija intenzivno radina rešavanju ovog slučaja. Ispituju se sve okolnosti i pregledaju se snimci sa kamera lokala u okolini. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i Predsednik Srbije Aleksandrar Vučić, osudili su napad.

Povređenom Ć.M. je stanje bolje. Sada je van životne opasnosti. Njega su danas obišli pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević koji su osudili ovaj zverski napad na mladiće.