Isplata novčane pomoći za penzionere od 22. septembra

Foto ilustracija: ebranicevo.com
Oglas

Republička Vlada dala je saglasnost Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) da izvrši isplatu novčane pomoći u iznosu od 5.900 dinara korisnicima penzija, korisnicima prava na privremenu naknadu − invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti (u skladu sa članovima 223 i 225 Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju) i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda PIO.

Isplata novčane pomoći vršiće se od 22. septembra za sve one koji su ostvarili pravo zaključno sa 13. septembrom ove godine, a korisnicima koji su podneli zahtev ali kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta nakon 13. septembra, isplata će biti izvršena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate prava.

– Novčana pomoć biće isplaćena korisnicima na isti način kako im se isplaćuju i penzije, a iznos pomoći neće se umanjivati za poštanske troškove za korisnike koji primaju na kućnu adresu, već će svima biti isplaćen pun iznos od 5.900 dinara – saopšteno je iz PIO Fonda.

Previous articleEvo kako se rešiti lošeg zadaha!
Next articleNeverovatno otkriće: Naučnici u laboratoriji uzgojili mini-mozak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here