Isplata dodatnih 20 evra pomoći počinje 7. decembra – Prijava od danas

Pixabay
Oglas

Prijava za dodatnih 20 evra državne pomoći građanima počela je danas, a ministar finansija Siniša Mali je najavio da će isplata te pomoći početi 7. decembra penzionerima, korisnicima socijalne zaštite i osobama koje izdržavaju kazne, dok će 8. i 9. decembra 20 evra dobiti i ostali građani.

Objasnio je da danas počinje prijava za dodatnih 20 evra za sve građane koji se nisu prijavili za prethodnu pomoć, dok svi koji su dobili po 30 evra u maju i novembru ne moraju da se prijave.

Napomenuo je, gostujući na RTS, da se smirivanje inflacije, koja je prema projekcijama na gornjoj granici, očekuje u drugom kvartalu sledeće godine.

„Mi smo ovu prijavu otvorili za one koji su u međuvremenu postali punoletni, koji su dobili državljanstvo, prebivalište, koji su se predomislili da, ipak, hoće da dobiju deo pomoći od države. Ja sam u osam sati dobio informaciju da se 3.500 građana prijavilo za ovu pomoć“, kazao je Mali.

Navodi da je država ukupno uložila osam milijardi evra da pomogne našoj privredi i građanima.

„Svako obećanje koje smo dali isplatili smo i ispunili smo i u dan i u dinar. Zato imamo planiranu i projektovanu stopu rasta od preko sedam odsto za ovu godinu, a s druge strane smo sačuvali makroekonomsku stabilnost“, naveo je Mali.

Dodao je da će udeo javnog duga Srbije u bruto društvenom proizvodu biti 58,2 odsto, što je, kako je naveo, ispod nivoa Mastrihta od 60 odsto.

„U doba krize država se pokazala, reagovala, pokazala da je ozbiljna, da je stabilna i mi smo našu privredu spasli“, rekao je Siniša Mali i dodao da je makroekonomska stabilnost najveća pomoć privredi.

android aplikacija
Previous articleNa današnji dan 15. novembar
Next articleU Sremu za jedan dan 170 pozitivne osobe, u izolaciji 2304