Islamski džihad preti Evrosongu

Eurovisionworld
Eurovisionworld

Islamski džihad iz pojasa Gaze zapretio je da će omesti nadmetanje za pesmu Evrovizije koje počinje za deset dana u Tel Avivu, preneli su izraelski mediji.

Pretnja je objavljena u vreme kada su delegacije već počele da stižu povodom događaja za koji se očekuje da privuče hiljade turista.

Sprečićemo neprijatelja da uspe u organizovanju svakog festivala čiji je cilj da se nanese šteta palestinskoj stvari„, navedeno je u saopštenju te ekstremističke organizacije u trenutku kada izraelska vojska izvodi napade na desetine meta u pojasu Gaze u odgovoru na 150 raketa ispaljenih od jutros na teritoriju Izraela, piše N1 Srbija.

Jedan neimenovani zvaničnik je u ime frakcija u Gazi upozorio da će narednih nekoliko časova biti „bolni“.

Organizatori Evrosonga međutim nastoje da umire sve zabrinute za posledice nasilja po nadmetanje koje će se održati od 14. do 18. maja.

Pripreme za evrovizijske delegacije se nastavljaju po planu. Delegacije su stigle i svi su zauzeti nadmetanjem„, rekla je portparol javnog servisa Kan Šaron David za izraelske medije, dodavši da su organizatori u kontaktu sa civilnom odbranom i da nema posebnih instrukcija zbog nasilja na jugu, piše na portalu N1 Srbija.

Meridijan bet poklanja 2000