Intervju: Ljubomir Bulajić- „Državni službenik“

Foto instagram ljubabulajic

Serija „Državni službenik“ je za kratko vreme stekla veliku popularnost. Svaka epizoda obiluje neočekivanim i uvek zanimljivim događajima pa gledaoci sa nestrpljenjem dočekuju nedelju uveče. U seriji se izdvaja nekoliko likova, a jedan od njih je i naš današnji sagovornik, sjajni Ljubomir Bulajić. Kako se Ljubomir Bulajić snašao u ulozi Ljubomira Kolarića, u čemu je tajna popularnosti serije, da li će biti drugih sezona? Odgovore na ta i druga pitanja saznajte u intervjuu koji smo pripremili za Vas.
Nakon do sada emitovanih deset epizoda serija je stekla veliku popularnost. U čemu je tajna? Da li je u pitanju sam sadržaj radnje, glumačka postava ili nešto treće?

-Pre svega mislim da se uspeh bazira na kvalitetu. Mogu da kažem da sam ponosan na ono što smo napravili sa ovom serijom. Gaga Antonijević je uspeo da u ovom projektu objedini naš mentalitet, zapadnjačko iskustvo i žanr koji se do sada teško primao na našim prostorima. Druga stvar, mislim da je sama tema kojom se serija bavi, velika nepoznanica našim ljudima, i da je veliko interesovanje za serijom baš iz tog razloga. Istina da se serija bavim tajnim službama, kako domaćim tako i stranim, ja ponovo naglašavam da je cela radnja fikcija, koja se donekle, po malo, oslanja na realne događaje. Na samom gledaocu je da razluči šta je šta.
Kako si se pripremao za ulogu? Da li si imao neke posebne treninge, fizičke pripreme, razgovore sa ljudima iz te sfere posla?
-Pored glumačkih proba koje smo imali sa rediteljskim triom Antonijević-Lekić-Živković, imali smo i taktičku i vojno-policijsku obuku takođe. Ekipa Familija extream team je bila zadužena da nas obuči kako se barata različitim vrstama oružja, kako se sa tim oružjem kreće, kako se neutrališe protivnik bez oružja… Pre početka snimanja organizovana je i poseta Bezbednosno Informativnoj Agenciji kako bi smo popričali malo i sa njima kako izgleda život agenata. Naravno, oni nisu mogli puno toga da nam otkriju.

Foto instagram ljubabulajic

Na prvi pogled je vidljiv sjajan odnos Ljube i Krleta u seriji. Čini se da ste ti i Marta Bjelica sjajan tandem?

-Martu sam upoznao na pripremama za ovu seriju, pre toga nismo imali prilike da saradjujemo. Naši likovi su jedini u celoj seriji koji možda po nekad ispadaju iz žanra, sa nekim duhovitim dosetkama. Marta, Milan i ja smo se pre svega privatno jako dobro uklopili, a onda smo tu energiju preneli i pred kamere. U svakom poslu je vrlo važna atmosfera koja vlada, a nas troje smo pored toga što smo jako lepo sarađivali, postavili temelje jednog lepog prijateljstva.

Foto instagram ljubabulajic

Najavljeno je 12 epizoda. Planirali se možda snimanje i drugih sezona?
-Prva sezona broji 12 epizoda, a za sada su planirane tri sezone. S obzirom na to da je serija jako brzo usla u emitovanje, u odnosu na početak snimanja, verujem da neće proći mnogo dok ne krenemo rad na drugoj sezoni. Tako da će gledaoci nove epizode moći da očekuju već početkom sledeće godine. Ova sezona još uvek nije gotova, a mogu da nagovestim samo da druga sezona nosi nove teme i nove intrige kojima se službe bezbednosti bave na našim prostorima.
Postoje li, i ako postoje koje su sličnosti između Ljube iz „Državnog službenika“i Ljubomira Bulajića lično?

U svaki lik koji tumačim unosim deo sebe. Može se reći da je to polazna tačka ka građenju lika. Sticajem okolnosti Ljubomir Bulajić i Ljubomir Kolarić imaju dosta zajednikih osobina kao npr. ljubav prema otadžbini, prijateljima, oružju… Ovo je prvi put da sam dobio da igram nekog ko ima isto ime kao ja. Bilo je jako zanimljivo povezati se, a sa druge strane razdvojiti ta dva Ljubomira. Oba nose u sebi jedan deo ovog drugog.
Ko je Ljubomir Bulajić van scene, kada se kamere pogase? Kako bi opisao sebe u kratkim crtama?
-To je možda pre pitanje za ljude oko mene. Ja ne mogu sebe ni da hvalim, ni da kudim. Mogu da vam kažem šta bih voleo da budem. Dobar sin, dobar brat, dobar otac jednog dana, dobar prijatelj… Ukratko dobar čovek na dobrom glasu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here