INDUSTRIJSKA ZONA ADAŠEVCI DOBIJA PRVU FABRIKU

Foto: Opština Šid

Danas je u Šidu potpisan ugovor između Direkcije za državnu imovinu i firme Termo Vol. Zamenik predsednika opštine Šid Zoran Semenović uručio je ugovor direktoru firme Termo Vol Radetu Iliću. Reč je o firmi koja se bavi proizvodnjom izolacionih materijala od staklene vune.

„Želim da se zahvalim opštini Šid i gospodinu Zoranu Semenoviću koji nam je maksimalno izašao u susret. Planiramo da do kraja godine krenemo u proizvodnju izolacionih materijala. Planiramo da uposlimo oko šezdeset radnika a kako se proizvodnja bude širila tako ćemo povećavati broj zaposlenih“, izjavio je direktor Termo Vola Rade Ilić.

Kupovinom zemljišta u industrijskoj zoni Adaševci predstavnici Termo Vola su prvi veći investitori koji dolaze u opštinu Šidu u zadnjih desetak godina.

„Danas je veliki dan za opštinu Šid. Ovo je prva grinfild investicija u zadnjih deset godina. Kroz razgovor sa predstavnicima Termo Vola uveren sam da će u narednih mesec dana početi gradnja proizvodnog pogona i d

Foto: Opština Šid

a će već do kraja godine početi sa radom i upošljavanjem radne snage“, izjavio je zamenik predsednika opštine Šid Zoran Semenović ističući da pored Termo Vola u narednom periodu očekuje dolazak u opštinu Šid još investitora koji će otvarati fabričke pogone u industrijskoj zoni Adaševci.