INCIDENTI U NOVOM SADU I BEOGRADU na protestu #1od5miliona

ns
Foto: FB/1od5miliona_ns

Na protestima 1 od 5 miliona, koji su održani u petak u Novom Sadu došlo je do incidenta kada su redari u žutim prslucima, pokušali da spreče levičare da se pridruže ovom građanskom protestu. Incident se ponovio i večeras u Beogradu.

Zvanični redari protesta formirali su kordon ispred Levog bloka, sa ciljem da fizički spreče priključivanje protestnoj koloni. Zaklonivši transparent „Stop krvavim radničkim odelima“, redari su se ponašali bahato, poput najobičnijih batinaša, provocirajući učesnike Levog bloka i otvoreno planirajući izazivanje incidenta -Piše na portalu Marks21, prenosi NSuživo

Do tog incidenta je najpre došlo kada je protestna povorka krenula i kada su redari pokušali da zatvore Zmaj Jovinu ulicu. U toku protestne šetnje, redari su sve očajnije nastavljali da ometaju nastup Levog bloka čak i nasrćući na aktivstkinje. Njihovi panični ispadi konačno su prestali nakon podrške koju su levičari dobili od radnika Pošte Srbije koji su takođe protestvovali.

ns
FOTO: NS UŽIVO

Levi blok se neće dati zastrašiti nasiljem redarskih botova, niti bilo kojim drugim sličnim pritiscima. Kažu da će nastaviti da učestvuu legitimom antirežimskom narodnom buntu.

Borba za političke slobode ne može se voditi tako što se fizički onemogućava iznošenje zahteva u interesu najširih slojeva stanovništva.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here