Incident u Vrbasu koji trese društvene mreže (VIDEO)

SHARE
Incident u Vrbasu
Izvor slike: printscreen RTS
Policija je u Vrbasu privela poverenika Narodne stranke za Vojvodinu Borislava Novakovića, člana Narodne stranke Ognjena Vujičića, suvlasnika „Centar kafea“, čiju baštu danas ruše po nalogu opštinskih organa.

Do incidenta je doslo kad su se okupljeni gradjani sa gore pomenutim licima usprotivili i pokusali da sprece intervenciju policije.

Celokupni dogadjaj se pretvorio u svojevrsni politički performans.

Na današnjoj konferenciji za štampu reagovao je i sam ministar.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića danas je najoštrije osudio napad na policajce u opštini Vrbas i još dodao Stefanović je rekao da je nedopustivo da bilo ko, ma koju funkciju obavljao, pribegava nasilju i napada policajce, koji rade svoj posao u skladu sa zakonom, preneo je MUP.

„Pripadnici policije, koji su svakodnevno u prvoj liniji odbrane naše zemlje od raznih vidova kriminala, ne smeju i neće biti žrtve bahatih pojedinaca koji zbog svoje političke ili društvene pripadnosti smatraju da im je sve dozvoljeno“, naveo je Stefanović.

On je dodao da su policajci u Vrbasu postupali u skladu sa zakonom i pružali asistenciju organima lokalne samouprave u izvršenju njihovih zadataka.

Još uvek nemamo sve detalje ali se nadamo da ćemo uskoro saznati više od obe strane zašto jedo ovog incidenta došlo. Da li je bilo kršenja zakona i zašto je baš sam Novaković bio vinovnik cele priče? Mi kao javnost očekujemo odgovore.