Ima li u Srbiji sladoleda koji su u Hrvatskoj POVUČENI ZBOG PESTICIDA?

Oglas

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izjavio je da u Srbiji nema sladoleda i voćnih jogurta zatrovanih pesticidima, kao što je to slučaj u Hrvatskoj.

– Kod nas nisu stigle sporne pošiljke, što je potvrđeno i na RASFF, to je evropski infomacioni sistem za kontrolu pošiljki hrane. U Srbiji nije bilo isporuka tih spornih serija sladoleda i voćnog jogurta – kaže Nedimović.

On objašnjava da, kad je nešto od hrane sporno, odmah iz Brisela ide obaveštenje svim zemljama.

– Kad se, bilo gde na prostoru Evropske unije ili zemlja koje su pridružene, pojavi bilo kakva sporna hrana, to se sve pokazuje preko RASFF, u kome se vidi da u Hrvatsku jesu stigli sladoledi i voćni jogurt koji sadrže pesticide. Ali kod nas ih nema – navodi Nedimović i dodaje da je poslednji put neka sporna pošljika kod nas stigla prošle godine iz Rumunije, i to nekih voćnih jogurta, što je odmah povučeno s tržišta.

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede danas je povuklo još tri vrste sladoleda zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu njihove proizvodnje. Prethodno su povučeni sladoledi „Snickers“, „Twix““Bounty“, „M&Ms“, kao i dva voćna jogurta „Dukatos“.

(Kurir)

Previous articlePRVA VARJAČA Laćarka ima pobednika – Pehar u ruke ekipi iz Lalića
Next articleOve tri stvari odmah IZBACITE IZ FRIŽIDERA! Evo i zašto