,,Humanitarni ponedeljak“- Ponavlja se pomoć Savi Đuraninu

SHARE
Na Štrandu
Ilustracija/mojnovisad.com

„Humanitarni ponedeljak“ za dvanaestogodišnjeg Savu Đuranina iz Sremske Kamenice, koji boluje od spastične kvadripareze, biće ponovljen 5. avgusta.

adsteam seo i izrada web sajta

Zbog kišovitog vremena prošlog ponedeljka, poseta plaži bila je znatno slabija nego obično, tako da je sakupljeno svega 22.500 dinara.

Sava Đuranin je do sada više puta bio hospitalizovan, a zdravstveno stanje mu se pogoršalo prošle godine kada je pao u komu izazvanu virusnom infekcijom. Potom je u bolnici proveo tri meseca, gde je primao vitaminsku terapiju, da bi posle toga otišao na rehabilitaciju. Nažalost, poboljšanja zdravstvenog stanja nema. Sava ne može samostalno da hoda, a ima i poremećaje u govoru. Uspeo je da završi četiri razreda osnovne škole, a dalji tok školovanja zavisi isključivo od zdravstvenog stanja i dodatnih terapija.

Tog dana, kao i svakog ponedeljka do kraja kupališne sezone, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda, javljaju iz „Gradskog zelenila“.

adsteam seo i izrada web sajta