,,Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za Natašino lečenje

Na Štrandu
Ilustracija/mojnovisad.com
U okviru „Humanitarnog ponedeljka“, posetioci Štranda su 17. juna u donirali 40.500 dinara za lečenje devetogodišnje Nataše Sivčević iz Futoga. Kako je najavljeno iz JKP „Gradsko zelenilo“, akcija za prikupljanje pomoći ovoj devojčici će biti ponovljena 24. juna.

Zbog posledica prevremenog porođaja Nataša je imala krvarenje trećeg stepena u mozgu. Rođena je tri meseca ranije, a sada kasni u psihomotornom razvoju i ima velike probleme sa vidom.

Foto: Gradsko zelenilo

Dijagnostikovana joj je cerebralna paraliza. Sa Natašom se svakodnevno radi, terapije joj prijaju i evidentan je napredak u razvoju. Upornošću roditelja i lekara, redovnim vežbama sada može samostalno da sedi i hoda uz pomagala ili pridržavanje od strane druge osobe.

Nataši sledi operativni zahvat u Rusiji čiji je cilj produženje tetiva, lakše uspravljanje i omogućavanje oslonca na celo stopalo. Takođe je potrebno uraditi lasersko skidanje dioptrije, koja sada iznosi -24.

Prošlog ponedeljka humanitarna akcija „Gradskog zelenila“ naišla je na veliki odziv Novosađana, tako da je za lečenje Vesne Paušić, obolele od cerebralne paralize, sakupljeno 82.000 dinara.

Izvor: RTV