,,Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu posvećen Novosađanki Vesni Pušić

SHARE
Štrand
Štrand, Foto: portal maladinovisad.blogspot.com

Postioci Štranda u ponedeljak, 10. juna biće u prilici da pomognu lečenje Vesne Paušić iz Novog Sada.

Vesna je rođena 1989. godine sa 6,5 meseci i sa samo 1.200 grama. Prilikom teškog porođaja doživela je izliv krvi u mozak i tom prilikom joj je oštećen centar za ravnotežu. Posle tri meseca dijagnostifikovana joj je cerebralna paraliza. Prohodala je sa četiri godine. Od tada je samostalno pokretna, ali ne može da stoji bez oslonca. Na dužim relacijama potrebna su joj invalidska kolica.

Zahvaljujući Vesninoj i upornosti njene porodice i lekara, ona je na dobrom putu da postigne potpunu samostalnost prilikom hodanja. Za to su potrebna dodatna sredstva za neurorehabilitaciju robotikom.

Da je Vesna Paušić uporna devojka dokazuje i to da je pored teške bolesti uspela da privede kraju školovanje i ona je danas diplomirani defektolog.

U ponedeljak će ulaz na Štrand biti slobodan, a umesto kupovine ulaznica posetioci novosadskog kupališta će moći da ostave donacije u kutije koje će biti postavljene kraj ulaza na plažu.

Kako podsećaju u „Gradskom zelenilu“, koje je organizator akcija „Humanitarni ponedeljak“, prethodna tri ponedeljka prikupljena je pomoć za lečenje petogodišnje Jovane Štikovac iz Sremske Kamenice, obolele takođe od cerebralne paralize. Zbog lošeg vremena, poseta plaži bila je mala, tako da je sakupljeno nešto više od 47.000 dinara.

Autor: 021.rs