HUMANITARNA AKCIJA NOVOSADSKOG POZORIŠTA – Dobrotvorni bazar knjiga

SHARE

Dobrotvorni bazar knjiga, koji se već nekoliko sezona zaredom održava u Novosadskom pozorištu/Újvidéki Színház, biće otvoren 24. februara. Posetioci će tog dana pred predstavu Hasanaginica, koja počinje u 19 časova, moći da kupe knjige, ili da doprinesu akciji tako što će bazar obogatiti svojom starom literaturom. 

adsteam seo i izrada web sajta

Nakon toga će humanitarnom sajmu moći da se priključe svakog dana od 25. do 29. februara, u periodu od 10 do 19 časova. Raznolika literatura – od beletristike, stručnih knjiga, izdanja namenjenih deci, te publikacija na srpskom, mađarskom, engleskom i drugim jezicima, naći će se na ,,tezgama“ Novosadskog pozorišta, a zainteresovani će moći da ih kupe po ceni od 100 i 200 dinara.

Ove godine će novac od prodatih knjiga biti uručen Nacionalnoj organizaciji za retke bolesti u Srbiji (NORBS). U pitanju je dobrovoljna, humanitarna, nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija, koja se bavi pitanjima osoba sa retkim bolestima, a vode je upravo osobe sa retkim bolestima i članovi njihovih porodica.

Stoga će na Međunarodni dan retkih bolesti – 29. februara, kada će ujedno biti zaključen
ovogodišnji Bazar knjiga, biti upriličena predstava Ana-impresije, čiju režiju potpisuje Ištvan Kereši; reč je o nonverbalnom scenskom delu, baziranom na pokretu, a kao osnovni materijal korišćen je Dnevnik Ane Frank. Sav prihod od ulaznica, koje će koštati 200 dinara, takođe će biti uručen NORBS-u.

adsteam seo i izrada web sajta