Humanitarci vraćaju osmeh Mitrovčanima!

Za samo nekoliko dana grupa Mitrovčana „Osmeh za Mitrovicu“ , pokrenuta na društvenoj mreži Fejsbuk, prikupila je sredstva za 50 novogodišnjih paketića za decu iz siromašnih porodica i obezbedila obroke za deset najugroženijih sugrađana!

-Odziv je ogroman, jer se radi, treba naglasiti, o ljudima dobrog srca, našim Mitrovčanima, rodbini, komšijama, prijateljima, poznanicima, kojima je želja i potreba da se pomogne onima koji nemaju, iznad svake politike i političkog opredelenja! Mi smo humanitarna, neprofitabilna i nestranačka grupa, sasvim spontano nastala na FB sa ciljem da se u ovim teškim vremenima pomogne najugroženijima, kaže Biljana Suvić, jedna od aktivistkinja „Osmeha za Mitrovicu“, koje trenutno broji 278 članova i donatora.

Preko FB i usmenim putem za samo pet dana grupa je prikupila preko 30.000 dinara uloženih u kupovinu namirnica za pakete pomoći najugroženijim sugrađanima, kao i slatkiša za novogodišnje paketiće namenjene mališanima iz socijalno ugroženih porodica.

Do sada, dvojica mitrovačkih ugostitelja odazvala su se da preko zime doniraju obroke za deset socijano najugroženijih Mitrovčana, a poziv ostaje da se u akciju uključe I drugi.
U „smehu za Mitrovicu“ naglašavaju da oni nisu smetnja, niti konkurencija zvaničnim
institucijama, kao ni nevladinim organizacijama, već da sve zajedno u najvećem sremskom gradu treba da ujedini uzvišen I plemenit cilj da se pomogne najugroženijima.

Autor: Vojvodina Info (Narcisa Božić)