HOROR U SREMSKOJ MITROVICI: U pokušaju da zaštiti učenika, vršnjaci mu polomili glavu!

Foto: R.B
Oglas

U fizičkom obračunu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ učestvovala su četiri učenika.

Majka jednog od četiri dečaka koji su koji su se zatekli u konfliktu na velikom odmoru u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Sremskoj Mitrovici prijavila je policiji u utorak, 5. oktobra nasilje nad maloletnim dečakom S.M (14).

Saznajemo da je dečak I. A (14), u ponedeljak, 3.  Oktobra oko 15 časova,  u toku velikog odmora ispred prodavnice “Gomex” na Bulevaru Konstantina Velikog, zbog konflikta oko gume za bicikl,  pesnicama u predelu slepoočnice i vilice naneo više udaraca drugu iz razreda D.Š (14).

Nastavak je sledio u školskom hodniku, gde je maloletni  I. A (14) nasrnuo na drugog decaka S.Đ (14 ). Po navodima očevidaca, zbog pitanja koje je uputio maloletni S.Đ. (14 )  “ Zasto si tukao D.Š (14) “, umesto odgovora dobio je više udaraca pesnicama u rebra i stomak.  Videvši tuču prišao je i trinaestogodišnjak  S.M (13), kako bi zaustavio tuču, pokušao je da stane  između ova dva dečaka, ali  od A.I (14) i on dobija pesnice u glavu.

Nezvanično saznajemo i da je jedan od dečaka nakon događaja hospitalizovan i otpušten na kućno lečenje.

Maloletni dečaci su dali iskaz u PU Sremska Mitrovica o ovom događaju.

Kako saznajemo, škola je u skladu sa zakonom i Posebnim Protokolom za zaštitu dece i učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u obrazovno-vaspitnim ustanovama pristupila utvrđivanju svih relevantnih činjenica, o čemu je obavešteno Ministarstvo prosvete“.

Podsetimo da ovo nije prvi slušaj vršnjačkog nasilja u ovoj školi ali i da su đaci Osnovne škole „Sveti Sava u Sremskoj Mitrovici pre nekoliko godina napravili kratak video o vršnjačkom nasilju.

„Budi drugačiji“, „Pomozi prijatelju“, „Prijavi nasilje“, „Budi uviđajan“, „Stop vršnjačkom nasilju“, Nisi sam“ neke su od poruka na kraju samog emotivnog videa, gde su se đaci pokazali ako sjajni glumci, ali i da iskreno veruju u ove poruke.

(Vojvodina INFO / R.B)
android aplikacija
Previous articleUhapšen zbog droge, vređanja i ometanja policijaca
Next articleUhapšeno sedam osoba zbog kompjuterskih prevara