HITNO POVLAČENJE SA SRPSKOG TRŽIŠTA: Ukoliko imate ova tri proizvoda u kući, ODMAH ih bacite

Još tri proizvoda su povučena sa našeg tržišta, a ovoga puta reč je o tri različite vrste sijalica.

Kako je upozorio NEPRO, postoji mogućnost od strujnog udara. Povučen je prozvod „MULTI FUNCTION RICE LIGHT 300“ sa kontrolerom sa osam funkcija i 300 sijaličnih mesta , boja svetlosti žuta, provodnici sive boje. Proizvod je upakovan u kutiju od kartona, pretežno plave boje, prenosi Telegraf Biznis.

Kako je navedeno na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO), razlog povlačenja je to što proizvod nije označen u skladu sa harmonizovanim standardima, ne prati ga uputstvo za upotrebu sa bezbednosnim informacijama na srpskom jeziku u skladu sa pravilnicima, što dalje može imati za posledicu pogrešno korišćenje proizvoda.

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Prinudne mere koje su izrečene podrazumevaju zabranu isporuke na tržište i povlačenje proizvoda iz prometa, a određuje se i mera opozivanja proizvoda i mera uništenja proizvoda.

Povučen je i „DIGITAL LIGHT SERIES LED LX-04“ – svetleći niz sa kontrolerom sa osam funkcija i 100 sijaličnih mesta u led tehnologiji, boja svetlosti bela, provodnici sive boje. A treći je „MULTI FUNCTION LED LIGHT HMH“ – svetleći niz sa kontrolerom sa osam funkcija i 100 sijaličnih mesta u led tehnologiji, boja svetlosti bela, provodnici crne boje.

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Razlozi za povlačenje isti su kao kod prethodnog proizvoda, kao i prinudne mere koje su izrečene.

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Zemlja porekla sva tri proizvoda je Kina. Distributeri za prva dva se nalaze u Doljevcu i Pančevu, a za treći u Nišu.