HITNO OBRAĆANJE VUČIĆA: „Kurti počinje udar na Srbe, Lajčak donosi zahteve“

Foto ilustracija - Topvesti.rs
Oglas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će se na konferenciji za štampu u 19 i 30 časova obratiti povodom novih zahteva međunarodne zajednice po pitanju Kosova i Metohije.

Te zahteve je u Beograd doneo specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak. Prema pisanju „Informera“, zahtevi koje je Lajčak doneo vode pravo u haos i krvave sukobe.

Takođe, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković saopštio je da „najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorrnije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji“.

– Odluka institucija u Prištini da zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukinu važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova „KM“, „GL“, „PR“, „UR“ i drugima, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana, predstavlja direktni udar na sve Srbe i južno i posebno severno od Ibra.

Nedopustivo je da na ovakvu pretnju sukobom i odmazdom predstavnici međunarodne zajednice ćute i prave se nevešti, dok Aljbin Kurti priprema početak velikog sukoba i napad na Srbe kraj septembra. Svojim ćutanjem, postaju ditektni saučesnici nove destabilizacije prilika na terenu u režiji Aljbina Kurtija, izazvane novom jednostranom odlikom vlasti u Prištini.

Srbi sa Kosova i Metohije neće dozvoliti da budu proganjani, ubijani i da im se oduzima legitimno stečena imovina i to dobro treba da znaju svi i u Prištini i Briselu – naveo je Petković

android aplikacija
Previous articlePočinje škola kajaka u Kajak kanu klubu “Liman”
Next articleMnoge devojke do malo novca i luks života prelaze put Turske, Dubaija i Emirata, ali na poseban način