Hidratacija lica uz voćnu masku od samo dva sastojka

Pixabay
Oglas

Dubinska hidratacija kože je najvažniji momenat pravilne nege lica. Bez neophodnih haranljivih sastojaka izgledaćete umorno, iscrpljeno, bez one šarmantne svežine za kojom čezne većina pripadnica ženskog pola.

Da biste vaše lice učinili lepšim i privlačnijim, pored kozmetičkih preparata koji obezbeđuju neophodne nutritijente, potrebno je negu „pojačati“ prirodnim maskama koje sadrže obilje hranljivih materija. Jedna od prednosti prirodne hidratacije kože je u tome što se obezbeđuje bolja apsorpcija važnih vitamina i minerala.

Za hidrataciju kože lica možete koristiti jednostavnu masku od banane i masilnovog ulja. Banana je bogata kalijumom i vitaminom A koji su odlični za oporavak isušene kože. Pored ovoga, sadrži i vitamin B koji štiti od pojave slobodnih radikala koji dovode do funkcionalnih poremećaja u radu ćelija. Ne treba zanemariti ni široku paletu aminokiselina iz ovog tropskog voća koji su veoma važni u očuvanju elastičnosti i zategnutosti kože lica.

Maska se pravi vrlo jednostavno. Potrebna je jedna banana srednje veličine i maslinovo ulje. Bananu izgnječite tako da postane kašasta, pa postepeno dodajte ulje sve dok se ne dobije kompaktna masa dovoljne čvrstine da stoji na licu. Masku potom nanesite na lice i tako držite 20 minuta, a nakon toga isperite sve sa mlakom vodom.

Ovaj jednostavni tretman za negu poželjno je koristiti 3 – 5 puta nedeljno.

N. I.

(eKapija.com)

android aplikacija
Previous articleKako je Tito u STROGOJ TAJNOSTI sahranio prvog sina
Next articleZaludela Jugoslaviju ulogom medicinske sestre, pa se dvaput udala za ISTOG čoveka