Heroji iz vatrogasne službe spasili porodicu u Novom Sadu

SHARE
Heroji
Izvor slike: unsplash.com
Momci iz vatrogasne službe Novog Sada spasili su petočlanu porodicu Božić iz požara koji je izbio u stanu u Ulici Vojvode Šupljikca 4. septembra.

Suprug se nagutao dima i u jednom trenutku izgubio puls pa su ga vatrogasci reanimirali. On se sada uspešno oporavlja,. Majku sa trogodišnjim blizancima i sedmogodišnjim dečakom su bez ikakvih povreda spasili iz sobe u kojoj su zbog vatre bili zarobljeni.

Vatrogasac Atila Varadi, koji je učestvovao u akciji spasavanja, kaže da su porodicu Božić su minuti delili od smrti.

– Sreća u nesreći bila je ta što je požar izbio na adresi koja se nalazi u blizini naše brigade, pa smo na licu mesta bili za svega par minuta. Da je bilo malo dalje, plašim se da bi zatekli strašan prizor?, izjavio je Varadi.

Prisebnost i hrabrost svih njegovih kolega je, kako kaže, svakako doprinela tome da se spreči velika tragedija.

– Kada smo stigli do zgrade, zatekli smo čitav ulaz u gustom dimu. Odmah smo po uigranom scenariju krenuli u pretraživanje terena. Deo ekipe uputio se ka krovu zgrade kako bi oslobodili prostor za razdimljavanje, deo je krenuo u potragu za vatrom, a deo ekipe je krenuo u proveru stanova kako bi utvrdili da li ima povređenih i da li je nekome hitno potrebna pomoć – priča Varadi.

Kaže da je u jednom trenutku kroz dim video čoveka kako ga rukama doziva iz suterena.

– Tada smo shvatili da gori stan u suterenu i odmah krenuli dole. Čovek je bio u polusvesnom stanju i jedva je kroz kašalj govorio. Kolega Jovan Ćosić i ja smo ga izneli napolje, a on je izgubio svest. Zatim smo primetili da više nema ni pulsa. Odmah smo krenuli sa veštačkim disanjem i reanimacijom i uspeli da ga povratimo – priseća se Varadi, uz napomenu da ih je čovek tada upitao gde su mu žena i deca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here