Hag ekspres, pripadnici OVK na putu za Hag

SHARE

Hag Ekspres .Danas su sa Prištinskog aerodroma poletela tri manja civilna aviona, kako RTS javlja na osnovu svojih izvora u Prištini.

Rts-u, isti izvori tvrde da su u avionima pripadnici OVK koji će biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine u Hagu.

Tom Gaši, advokat iz Prištine navodi da će u prvoj grupi biti saslušani komandanti operativnih zona Lap i Drenica Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku.

„Imamo informaciju da će u prvoj grupi, koja bi trebalo 14. januara da da izjave pred Specijalnim sudom, odnosno u kancelariji specijalnog tužioca, biti komandanti Rustem Mustafa, zvani Remi, i Sami Ljuštaku. Oni su se odazvali pozivu“, rekao je za RTS prištinski advokat Tom Gaši, čija kancelarija brani nekadašnjeg šefa glavnog štaba OVK Sulejmana Seljimija.

„Pozvano je još desetak pripadnika bivše OVK, međutim, oni imaju neki drugi redosled. Oni su Hag pozvani u svojstvu svedoka ili okrivljenih. Mislim da je većina u svojstvu okrivljenih“, rekao je Gaši, navodeći da su u toku pregovori sa Specijalnim tužilaštvom da Seljimi bude saslušan u Prištini.

Foto: rts www.ceopom-istina.rs

izvor: Blic