Gradsko vatrogasno takmičenje održano u Sajanu

Kikinda.org.rs
Oglas

Uz učešće ekipa svih deset dobrovoljnih vatrogasnih društava, njih oko 250, u Sajanu je danas održano gradsko vatrogasno takmičenje.

Bila je to prilika da podmladak, ali i njihove već iskusne koleginice i kolege, demonstriraju koordinaciju, uvežbanost i pokažu da se na njih i dalje može i mora računati. Takvog je stava Endre Talpai, predsednik Vatrogasnog saveza Kikinde:

-Moje kolege sve zadatke obavljaju savesno i kvalitetno, kao i profesionalni vatrogasci. To čine bez nadoknade. Nikada se nije dovodilo u pitanje da li će zbog toga intervenisati ili ne. Osim intervencija u našoj sredini, nekoliko naših dobrovoljnih vatrogasaca je bilo angažovano tokom gašenja požara na Zlatiboru. Od grada i mesnih zajednica tražimo minimalna sredstva za normalan rad, odnosno za našu obučenost i opremljenost. Uz dodatne obuke, imaćemo dvadesetak dobrovoljnih vatrogasaca spremnih da intervenišu i u drugim kriznim situacijma, a ne samo u požarima- rekao je Talpai i dodao da su zbog migracija suočeni sa manjkom ljudi, naročito onih koji imaju između 20 do 35 godina:

– I dalje muku mučimo sa zastarelim voznim parkom. Naša vozila su stara između 40 i 55 godina, ali su sva ispravna- naveo je Talpai. Predsednik Saveza MZ Sajan i pomoćnik Pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, Zoltan Tot, potvrdio je da lokalne zajednice cene rad dobrovoljnih vatrogasnih društava:

-Njihovo plemenito angažovanje i hrabrost zaista se nikada nisu dovodili u pitanje. Često su u prilici da rizikuju sopstvenu bezbednost i živote, kako bi od vatrene stihije spasili tuđe, ali i imovinu- naveo je Tot. Da su članovi DVD dobro obučeni uverio se i Miroslav Dučić, član GV za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije.

 

 

 

 

(KikindaOnline)

Previous articlePoginuo ruski ministar Ziničev
Next articleSpavanje na stomaku, leđima ili boku: Koji je položaj najzdraviji?