Gradonačelnik Zrenjanina o postrojenju za prečišćavanje vode

Image by lisa runnels from Pixabay

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio je da će postrojenje za prečišćavanje vode za piće ponovo početi da radi i da će do kraja iduće nedelje u potpunosti preuzeti vodosnabdevanje u tom gradu.

Vodosnabdevanje grada vodom sa novog postrojenja za prečišćavanje pitke vode prekinuto je krajem decembra prošle godine jer, kako je tada saopšteno iz zrenjaninskog „Vodovoda i kanalizacije“, kvalitet vode ne zadovoljava potrebne standarde kvaliteta.

Od tada grad vodom, kao i ranije, snabdeva „Vodovod i kanalizacija“.

Gradonačelnik je rekao da je u svakodnevnoj komunikaciji sa investitorima i kabinetom premijerke Ane Brnabić, a da je poslednji dogovor da postrojenje preuzme kompletno snabdevanje grada vodom do kraja sledeće nedelje. Kako je naveo, očekuje i da će do tada postrojenje biti „kompletirano“, a sve ono što se pokazalo kao slabost biti otklonjeno.

Vrlo brzo posle toga očekujem i testiranja kojima postrojenje mora da dokaže da su zadovoljeni svi parametri kako je ugovorom predviđeno, a zatim i konačno skidanje zabrane korišćenja vode iz vodovoda„, kazao je Janjić.

Voda u Zrenjaninu je rešenjem sanitarne inspekcije zabranjena za piće još od 2004. godine zbog nedozvoljene količine arsena, a od tada je bilo više bezuspešnih pokušaja rešavanja tog problema.

 

Autor: Beta