Gradnja u Somboru

(Foto: Urbanistički projekat / EPOS)

Ulica Rade Končara u Somboru na broju 21 dobiće višeporodični stambeni objekat, čiji je investitor Cyber Plank iz ovog grada.

Objekat će biti spratnosti Pr+2+Pk. Nadzemne etaže namenjene su stanovanju, a objekat sadrži 22 stambene jedinice različitih struktura. Površine stanova se kreću od min. 37,66 m2 do max. 67,56 m2. Prosečna veličina stana je 50,0 m2.
Objekat je funkcionalno organizovan tako da se u prizemlju nalazi ulazni deo, vetrobran, stepenište, hodnik, lift i četiri stana. Objekat poseduje dva sprata sa po šest stambenih jedinica, a potkrovna etaža takođe se sastoji od šest stanova.
U tavanskom prostoru moguće je uraditi ostave za potrebe stanara. Prostorija za smeštaj pribоrа zа čišćеnjе zgrаdе predviđena je u prizemlju objekta.
Ukupna neto površina je svih etaža je 1321,25 m2. Ukupna bruto građevinska površina nadzemnih etaža je 1.614,01 m2.
Predviđeni su i parking prostor sa 22 parking mesta i uređeno zelenilo. Prоstоr zеlеnih pоvršinа оplеmеnićе sе visokim i niskim rastinjem visokog dekorativnog svojstva i cvetnjacima. U prostoru parcele uz parking mesta predviđena je sadnja drvoreda lišćara.
Priključenje lokacije na javnu saobraćajnu površinu (saobraćajni – kolski ulaz) izvešće se sa severozapadne strane iz ulice Rade Končara.
Urbanistički projekat je uradio Projektni biro za projektovanje i inženjering EPOS iz Apatina, a javna prezentacija održava se do 30. aprila na sajtu Grada i i u zgradi Gradske uprave.
A. K.
(eKapija.com)