Građani se žale Skupštini na nedostatak komunalne infrastrukture, nepoštovanje pešačke zone…

SHARE
Građani se žale Skupštini
Izvor slike: www.explorenovisad.rs
Svake srede, Novosađani svoje probleme iznose pred članovima Кomisije za predstavke i predloge u gradskom parlamentu.

Кako se navodi u saopštenju iz Skupštine Grada Novog Sada, Komisiji za predstavke i predloge obratili su se građani sa predstavkama koje se odnose na urbanističke i komunalne probleme. U Veterniku, u ulici Nova 42, dve porodice, kako su naglasili, iako žive u legalizovanim objektima i uredno plaćaju porez, nemaju izgrađen put, kanalizaciju ni ulično osvetljenje.

Na Кlisanskom bregu, u ulici Ilije Nešina, postoji problem sa odvođenjem atmosferskih voda, naročito kada su jače padavine, a takođe, nemaju ni ulično osvetljenje.

Jedna sugrađanka, navodi se dalje u saopštenju, ukazala je na problem u samom centru grada, tačnije u Dunavskoj ulici, gde su pešaci svakodnevno ugroženi od strane motornih vozila i bicikala iako je to pešačka zona. Naime, ona kaže da dostavna vozila ne poštuju odluku da samo u jutarnjim satima imaju pravo ulaska u tu ulicu, već tokom celog dana prolaze. Neretko se desi da bude po nekoliko vozila u isto vreme, što, prema njenim rečima veoma ugrožava pešake, a naročito turiste koji su zatečeni takvim ponašanjem.

Članice i članovi Кomisije su doneli zaključak da sve današnje predstavke upute nadležnim upravama i službama na razmatranje i rešavanje spornih situacija.

Na sednici su razmatrani i pristigli odgovori na ranije upućene predstavke, koji će biti prosleđeni na kućne adrese svih podnosilaca, navodi se u saopštenju iz novosadskog parlamenta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here