Građani Petrovaradina traže ,,Ninin prolaz“-Razlog nije samo jedna bolna tragedija

Wikipedia/Mister No
Oglas
Zbog tragične smrti devojke Nine Rađenović (21) u naselju Petrovaradin, koju je pokosio automobil 6. juna ove godine, građani Petrovaradina traže bolje rešenje za saobraćajnu crnu tačku, ali i da se mostić preko potoka gde je devojka stradala nazove njenim imenom, piše Telegraf.

– Pored peticije pravimo i miran skup građana sutra od 18 sati u Petrovaradinu, u bloku 8 kod Mikromarketa, gde se ta nesreća i dogodila. Cilj peticije je da se mostić/prolaz nazove po devojci koja je nastradala, a samim tim podsetimo se i drugih koji su tu u krugu od 150-200 m na isti način stradali. Taj prolaz povezuje dve od tri najprometnije ulice u Petrovaradinu, a to su Glavna, Preradovićeva i Račkog. Nažalost, Nina Rađenovic (21) i još 3 osobe su u tim ulicama izgubile živote – ispričala je za „Telegraf“ Milica Mihajlović.

Takođe, i peticiju će svi građani moći da potpišu od sutra u Vešeraju, posle 12 sati. Organizatori kažu da za to imaju podršku Nininih roditelja.

– Cilj okupljanja je da mi kao građani Petrovaradina samo svoje sugestije, zapišemo ih i potpišemo svi skupa, zatim pošaljemo na adresu nadležnih. U zapisu zahtevamo da nam se obezbede radari i kamere, ležeći policajci, semafori i redovna saobraćajna policija, koja će biti u tim glavnim ulicama svaki dan. Znači, ne periodično i 2 puta nedeljno, već bukvalno svaki dan – dodala je Milica.

Nina je sahranjena 10. juna na groblju Novi Majur.

Inače, u Petrovaradinu je od 2016. do 2020. godine, na potezu Reljkovićeva, Preradovuićeva, Račkog bilo četiri nesreće. U blizini mesta koje građani žele da nazovu „Ninin prolaz“, na pešačkom prelazu 2019. godine poginula je jedna osoba.

Nedaleko odatle, iste godine, još jedna osoba poginula je prelazeći Preradovićevu ulicu.

U Reljkovićevoj ulici takođe je poginuo jedan pešak, 2018. godine, koji je bio pod dejstvom alkohola, što je faktor koji je, zajedno sa propustvom vozača i neprilagođenoj brzini, doprineo nezgodi.

Još jedna nesreća sa smrtnom posledicom dogodila se prošle godine u Ulici Račkog, kada su se sudarila dva automobila i pritom.

 

Autor: Mateja Beljan
Izvor: Telegraf.rs

Previous articleOvo su NAJPROMISKUITETNIJI horoskopski znakovi!
Next articleSTRAVIČNA NESREĆA U NEMAČKOJ: Poginula četvorica SRPSKIH državljana!