GRADI SE LUKA U SREMSKOJ MITROVICI!

Printskrin YT - Izgradnja Srbije
Oglas

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je tender za pripremu koncesione dokumentacije i tehničke pomoći u sprovođenju postupka za dodelu lučke koncesije za luku Sremska Mitrovica.

– Na reci Savi u Srbiji danas ne postoji moderna luka koja je osposobljena za za pretovar kontejnera, generalnih, rasutih i tečnih tereta. Izgradnja moderne Luke Sremska Mitrovica će doprineti regionalnom i nacionalnom ekonomskom razvoju ovog dela Srbije – stoji u dokumntu.

Kako je eKapija već pisala, Luka Sremska Mitrovica je projektovana za pretovar najmanje 1.500.000 tona raznih vrsta rasutog, tečnog i generalnog tereta. Pored postojećeg višenamenskog terminala na kome će se i dalje vršiti pretovar generalnih tereta, luka će biti proširena za tri nova terminala i to: za žitarice, tečne terete (nafta i derivati nafte) i rasute terete (kameni agregati).

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, biće izabran stručni tim koji će pružiti stručnu pomoć Ministarstvu u pripremi i sprovođenju postupka dodele lučke koncesije za izgradnju lučke suprastrukture i upravljanje Lukom Sremska Mitrovica.

Tim stručnih savetnika treba da bude sastavljen od stručnjaka iz oblasti luka, ekonomije, prava i zaštite životne sredine.

Vrednost posla je 19,67 miliona dinara. Tender ističe 8. novembra.

Vučić hitno stigao u Rašku, obilazi jedinice Vojske Srbije

(ekapia.com/B. P.)

Previous articleVučić hitno stigao u Rašku, obilazi jedinice Vojske Srbije
Next articleBili su dvojica najvećih zavodnika ’80-ih, danas ćete ih teško prepoznati (FOTO)