Grad Novi Sad za trojke daje 200.000 dinara

Pixabay
Oglas

Najava da će do 1. januara naredne godine porodilje za prvo dete dobiti pomoć države od 300.000 dinara obradovala je sve buduće majke.

Ipak, bilo je i onih parova koji su se zapitali kakva će pomoć biti za drugo i svako naredno dete.

Kako je juče najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pomoć za drugo dete biće značajno uvećana u odnosu na postojeću. Kako je on naveo, pomoć za drugo dete je izuzetno važna, jer se radi o „prekretnici“.

Mere će za drugo dete biti poznate za petnaestak dana, a posebno će biti regulisano pitanje studenata i studentkinja koji žele da ostvare svoje roditeljske potrebe, piše Blic.

Grad Novi Sad nije opredelio posebnu pomoć za drugo dete u porodici, ali je na osnovu izmene Rešenja o utvrđivanju iznosa novčane pomoći za trojke opredeljeno 200.000 dinara umesto dosadašnjih 150.000.

Novogodišnja novčana pomoć za bebe rođene 1. januara novosadskom porodilištu ostaje ista – 50.000 dinara, kao i poklon prvoj bebi rođenoj u Novoj godini – 200.000 dinara, a toliko ostaje i novčani poklon za Novosađane rođene na Dan grada.

Ove izmene važiće do kraja godine, a očekuje se da će se izmenjeni, uvećani iznosi planirati i budžetom za 2022. godinu, te će Gradsko veće produžiti trajanje ovih odluka.

android aplikacija
Previous articlePreminuo Branislav Vukasović
Next articleŠpanci se vraćaju uglju