Grad Kikinda sa 8.500 dinara stipendira 158 studenata

Kikinda.org.rs
Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, danas je uručio ugovore studentima koji su ostvarili pravo za dobijanje stipendije, u mesečnom iznosu od 8.500 dinara. On je rekao da je dodeljen rekordan broj stipendija- 158. Gradonačelnik je izrazio nadu da će stipendije dodatno motivisati studente da budu marljivi i da će se, kako je rekao, neki od njih nakon školovanja vratiti da stečena znanja primene ovde i pomognu zajednici iz koje su potekli. Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika, precizirala je da će u narednih osam meseci studenti dobijati po 8.500 dinara:

-Ovo izdvajanje je investicija u buduće lekare, stomatologe, kulturne, prosvetne radnike, advokate, inženjere, odnosno stubove našeg društva koji će sutra doprineti dobrobiti našeg grada i čovečanstva uopšte. U gradskom budžetu opredelili smo i novac za podsticaj i razvoj mladih talenata u iznosu od milion dinara. Ovaj konkurs je raspisan i pozivam sve koji imaju uslove da konkurišu i za ova sredstva – kazala je ona. Za isplatu stipendija u gradskom budžetu opredeljeno je 8,8 miliona dinara. Stipendiju je, pored ostalih, dobila i Nevena Milovanov, studentkinja prve godine Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača:

-Stipendija mi puno znači. Imam planove koje ću sada, zahvaljujući ovim sredstvima, moći i da realizujem, bez da opterećujem svoju porodicu-priznala je ona.

Kikinda.org.rs